Energie reepjes

Voor dit recept heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram havermout
  • 80 gram speltmeel
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram cranberries
  • 4 gedroogde pruimen
  • 1 theelepel bakpoeder(baking soda)
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

energiereepjes

Ter voorbereiding:

  • Om te beginnen de oven voorverwarmen op 180 graden
  • De rozijnen en cranberries laten wellen in warm water
  • De bananen mogen fijn geprakt worden
  • De gedroogde pruimen in kleine stukjes snijden
  • Pak een grote beslagkom en meng het meel, de havermout, bakpoeder, kaneel en het zout. Vervolgens kunnen de rozijnen, cranberries en de pruimen aan het mengsel toegevoegd worden. Hierna kunnen de geprakte bananen door het mengsel geroerd worden
  • Ik kneed het mengsel altijd even goed door met de handen(met handschoenen aan want het blijft aan je handen kleven). Mocht het mengsel nog iets te droog zijn dan kun je beetje bij beetje wat water toevoegen tot je een stevig mengsel hebt.
  • Leg op een bakplaat met bakpapier kleine rondjes of reepjes neer naar eigen voorkeur. De reepjes blijven bijna dezelfde vorm dus je hoeft geen rekening te houden met het aan elkaar kleven door het bakken.
  • De reepjes zijn klaar wanneer ze licht bruin zijn van kleur. Dit duurt circa 15 tot 20 minuten.

En genieten maar!

Voor degene met een gluten allergie kun je het speltmeel ook vervangen door kastanjemeel. Voor variatie kun je tevens nog de rozijnen, cranberries of gedroogd pruimen vervangen door noten.

energiereepjes2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.