Bananenbrood met stukjes appel

Voor een groot bananenbrood heb je nodig:

  • 300 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 150 gram suiker (of rietsuiker)
  • 2 eetlepels bakpoeder(baking soda)
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram sultana rozijnen
  • 3 rijpe bananen
  • 2 appels
  • 100 mililiter water

bananenbrood

Ter voorbereiding:

  • Verwarm de over voor op 175 graden
  • Wel de sultana rozijnen in warm water
  • Verwarm de kokosolie op laag vuur tot een vloeibaar geheel
  • Prak de bananen
  • Snij de appels in kleine blokjes
  • Pak een grote beslagkom en meng hierin het speltmeel, de havermout, suiker, bakpoeder en de kaneel goed door. Voeg vervolgens het water en de kokosolie toe aan het mengsel en roer dit goed door. Nu kunnen de rozijnen, de bananen en de appels ook bijgevoegd worden.
  • Zelf gebruik ik een siliconen cake of taartvorm en hoeft deze niet ingevet te worden. Bij gebruik van een normaal cakeblik, deze invetten met kokosolie tegen het vastplakken aan het blik.
  • Het bananenbrood moet circa 45 minuten in de oven op 175 graden. Om zeker te weten dat deze gaar is even prikken met een saté prikker. Deze moet nagenoeg schoon uit de cake komen.

Eetsmakelijk!

Tip: Om het bananenbrood lekker smeuïg te maken voeg ik zelf vaak nog 3 eetlepels appelmoes toe aan het mengsel. Zo blijft het brood lekker plakkerig. Voor de variatie kunt u nootjes(walnoten, pecannoten etc.) toevoegen naar eigen smaak.

Mocht je niet van appels houden, kan je deze weglaten en een extra banaan toevoegen aan het recept.

bananenbrood2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.